De regels van Dukan in 500 woorden

50 woorden van mij: Denk als een slank mens.
Het is onmogelijk om de hele dag met je dieet bezig te zijn, maar je kunt wel proberen om te denken als een slank mens. Dus geen tweede keer opscheppen of inschenken. Eten is te belangrijk om er niet van te genieten. Geniet van wat je wel mag!

wijnglas
500 woorden van Pierre Dukan.
Geen honger, dat is het grote voordeel van het dieet van Dukan. Je mag onbeperkt eten uit een lijst van 100 producten, mits je je aan een aantal basisregels houdt.

Regel 1: elke dag anderhalf tot drie eetlepels haverzemelen.
De belangrijkste regel: elke ochtend start met een ontbijt met haverzemelen (anderhalf tot drie eetlepels). Je kunt er een pannenkoek van bakken of het door de yoghurt gooien. Voeg daar niet onbeperkt fruit, honing of andere suikers aan toe. Een beetje vers fruit of jam om het lekker te maken kan geen kwaad.

Regel 2: drink heel veel water.
Water geeft je sneller een vol gevoel bij de maaltijden en helpt je lichaam de afvalstoffen die vrijkomen bij afvallen beter af te voeren.

Regel 3: beweeg zo veel mogelijk.
Elke beweging is goed. Een half uur wandelen per dag is al genoeg. Meer is beter.

Regel 4: houd je aan de lijst van 100 producten in de eerste en tweede fase.
Als je start met het dieet, eet je 1 tot 10 dagen alleen eiwitproducten. Dit is de eerste fase. In de tweede fase breid je je dieet uit met groenten (alleen producten uit de lijst van 100). Dagen met alleen eiwit worden afgewisseld met dagen met eiwit en groenten tot je je juiste gewicht bereikt hebt.

Regel 5: bouw je dieet langzaam af in fase en drie en vier.
Als je juiste gewicht hebt, kun je over naar de derde fase. Je mag langzaamaan wat meer. Die fase is bedoeld om je gewicht te stabiliseren door je eetgewoonten blijvend aan te passen. Dit is de fase met twee feestmaaltijden per week. In die feestmaaltijden mag je produkten buiten de lijst. Deze fase duurt net zo lang als het gewicht dat je bent gedaald maal tien dagen. En tenslotte de vierde fase ‘for live’. Voor de rest van je leven een dag in de week alleen eiwit. En elke dag haverzemelen en voldoende water en beweging.

De lijst van 100 producten:
Vlees(waren): biefstuk, runderfilet, entrecote (zonder vette rand), rosbief, biefstuk van de dikke lende, kalfs- of lamstong, bresaola (gezouten en gedroogd staartstuk), kalfsschnitzel (zonder paneerlaag), kalfskotelet, niertjes, runder-, kalfs-, varkens-, kippen- of paardenlever, hamblokjes (zonder vet), magere bacon, paardenvlees, varkenshaasje, lamsvlees (zonder vet), wild, konijn.

Schaap
Vis: zeebaars, kabeljauw, schar, tong, harder, schelvis, heek, heilbot, haring, makreel, zeeduivel, schol, koolvis, zalmforel, rode mul, zalm, sardines, zeebrasem, rog, zwaardvis, tonijn, tarbot, wijting, viskuit. En alle varianten gerookt of uit blik (mits niet uit de olie).

Verse sardien, mag van Dukan
Schaaldieren: inktvis, clams, kokkels, krab of surimi krab, rivierkreeft, Hollandse garnalen, kreeft, grote garnalen, mosselen, oesters, steurgarnalen, Sint-Jakobsschelpen, Noorse garnalen, wulken.

Garnalen

Gevogelte: Kip, piepkuiken, kippenlever (wel vet), parelhoen, struisvogel, duif, kwartel, kalkoen. En eieren van al deze vogels.

Kippendijen, mals en het mag van Dukan
Melkproducten: cottage cheese, fromage frais, yoghurt, magere kwark, magere melk.
Yoghurt met haverzemelen
Plantaardig: tofoe, artisjokken, asperges, aubergine, rode bieten, broccoli, kool (alle soorten), wortels, witlof, courgette, komkommer, venkel, sperziebonen, prei, paddenstoelen, uien, palmhart, paprika, pompoen, radijs, rabarber, sla (alle soorten), sojabonen, spinazie, koolraap, snijbiet, tomaten, koolraap.

Pastinaken op een rijtje

11 gedachtes over “De regels van Dukan in 500 woorden

  1. Met veel plezier je Dukan verhaal gelezen: net iets praktischer dan het lezen van het hele boek. Dit gezegdhebbende, niet alleen dit verhaal was prettig lezen, de andere verhalen waren ook zeer de moeite waard. Blij dat ik je blog ontdekt hebt.
    Een groet van mij.
    Lianna

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s